Komentara: 0
Pregleda: 1823

Politehnička škola dobiće skoro pola miliona evra za formiranje trening centra

22.04.2024. u 10:05h
Izvor: Subotica.com
Politehnička škola našla se među 11 obrazovnih ustanova u Srbiji koje su se kao pobednici trećeg Regionalnog čelendž fonda našle na listi projekta kojima će biti dodeljena sredstva za kupovinu savremene školske opreme kao i adaptaciju i opremanje trening centra. Predviđeno ja da škola u okviru ove finansijske podrške dobije skoro pola miliona evra.
Politehnička škola dobiće skoro pola miliona evra za formiranje trening centra

Iako je i ranije aplicirano za sredstva, škola je prvi put uspela da se nađe na lsiti pobedničkih projekata, a izrada trening centra biće korisna pre svega smerovima koji nastavu pohađaju po dualnom sistemu obrazovanja. 

 - Uspeli smo da dobijemo podršku Čelendž fondacije za formiranje i opremanje trening centra, odnosno radionice u oblasti Šumarstvo i obrada drveta. Imaćemo priliku da ovaj centar opremimo savremenim mašinama i alatima. Taj smer, Operater za izradu nameštaja funkcioniše po dualnom sistemu obrazovanja, pa će korisiti imati i naši socijalni partneri. Bitno je da sada ulazimo u drugu fazu, u kojoj nas očekuje revizija projekta. Nemačka razvojna bakna, koja obezbeđuje sredstva, će još jednom proveriti naš projekat - da li je sve previđeno moguće ostavriti, a nakon toga dolazi do isplate sredstava i same kupovine - objašnjava Đenđi Arančić Danča, nastavnik stručne grupe predmeta u području rada Građevninarstvo, i koordinator projektom  - Ne kupujemo samo mašine, već obezbeđujemo i sitne alate i opremu, sve ono što je neophodno da naši učenici na savremenim mašinama nauče da rade svoj posao. Što se tiče sredstava, očekujemo da dobijemo blizu pola miliona evra.

Politehnička škola dobiće skoro pola miliona evra za formiranje trening centraSam projekat sa kojim je škola konkurisala za sredstva, nastao je u saradnji sa socijalnim partnerima škole, kod kojih učenici koji se obrazuju po dualnom modelu, imaju praktični deo nastave. 

 - Za sredstva smo aplicirali sa našim socijlanim partnerima, formirali smo konzorcijum. U suštini, ceo konzorcijum je zaslužan za taj projekat. Imamo osam socijalnih parnera u oblasti Šumarstvo i obrada drveta, a svakako će i za i njih biti korisno formiranje trening centra - ističe Arančić.

Politehnička škola dobiće skoro pola miliona evra za formiranje trening centra

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 nedelju i 4 dana
Komentara: 0
Pregleda: 1823
Povezane teme

politehnička škola

regionlani čelendž fond

šumarstvo i obrada drveta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.